Go To Top

Natuurgeneeskundig / orthomoleculair consult

Vaak komt een probleem met je gezondheid, je spijsvertering of je huid niet alleen en niet ineens. Vaak heb je al langer last van wisselende vage klachten waar je niet echt aandacht aan schenkt. Toch zijn dit al de eerste signalen van je lichaam dat er iets uit balans is.

Als orthomoleculair epigenetisch therapeut ben ik op HBO niveau geschoold in de fysiologie, pathologie en biochemie van het lichaam. Vanuit de functionele geneeskunde onderzoek ik waar de biochemie van jouw lichaam vastloopt en waarom bepaalde systemen niet goed functioneren. De oplossingen zijn te vinden in leefstijlinterventies, met vaak (kleine) aanpassingen in voeding en eventueel suppletie. Tijdens een orthomoleculair consult kan ik de mogelijkheden bespreken. Dit doen we in een apart consult.


Wat is orthomoleculair epigenetisch?

De Orthomoleculaire voedingsleer kijkt naar alle benodigde bouwstoffen in de juiste verhoudingen, die het lichaam nodig heeft om een zo optimaal mogelijke gezondheid te behouden. Bouwstoffen die het lichaam nodig heeft zijn onder meer: vitamines, mineralen, aminozuren, koolhydraten, vetzuren, fytonutriënten.

Epigenetica bestudeert de omkeerbare erfelijke veranderingen in de genen. Bij een epigenetische aandoening blijft het gen intact, terwijl de werking van het gen een afwijking laat zien. Door bepaalde omgevings- en leefstijlfactoren zoals voeding, emoties, chemische stoffen en beweging, kan er een ontregeling in de werking van onze genen ontstaan. Deze factoren kunnen een positieve maar ook een negatieve bijdrage leveren aan onze gezondheid en welzijn.

Wanneer is een natuurgeneeskundig / orthomoleculair consult nuttig en ondersteunend?

Bij alle klachten gerelateerd aan: energie, spijsvertering, immuunsysteem, zenuwstelsel, hormonen, bindweefsel en huid

Deze klachten kunnen zich uiten in bijvoorbeeld: overgewicht, ondergewicht, alle 'welvaarts'ziekten, het Metabool Syndroom, maagproblemen, darmklachten, SIBO, ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, voedselintoleraties, (voedsel-)allergieën, Hooikoorts, auto-immuunziekten, laaggradige ontstekingen, stress, vermoeidheid, burn-out, bijnieruitputting, slaapproblemen, vrouwenklachten, overgangsklachten, ME Myalgische Encephalomyelitis, CVS Chronisch vermoeidheidssyndroom, Fibromyalgie, leer- en gedragsproblemen, huidklachten, pigmentvlekken, eczeem, rosacea, acne, bindweefselzwakte en huidverslapping.

Voorkomen is beter dan genezen:
Ik ben een groot voorstander van preventieve gezondheidszorg. Voorkomen dat je klachten krijgt heeft altijd de voorkeur. Het is dan ook mogelijk om een preventief onderzoek te doen, een soort APK, om verstoringen in een vroeg stadium aan te kunnen pakken. Een uitgebreid onderzoek van bloed, speeksel, urine of ontlasting behoort tot de mogelijkheden. Ik werk uitsluitend met vooraanstaande Nederlandse en Duitse laboratoria.

Goed voorbereid zijn op een aanstaande zwangerschap is van groot belang. De conditie van de aanstaande vader en moeder is van grote invloed op de kans om zwanger te worden, het verloop van de zwangerschap en op het ongeboren kind. Voor de aanstaande ouder(s) die nog niet zwanger is/zijn is het mogelijk een pre-conceptie consult aan te vragen.

Oerslank Therapeut A-licentie:
Als Oerslank-therapeut ben ik opgeleid vanuit de Oergezond filosofie. Ik kan jou helpen met het vinden en behandelen van de oorzaak van jouw gewichtsprobleem. Ieder mens is uniek, ieder (gewichts)probleem bestaat een aantal puzzlestukjes. Samen gaan we aan de slag om te ontdekken wat voor jou wel én niet werkt. Zo werken we samen naar een blijvend gezond gewicht en leefstijl waar jij happy van wordt én blijft.


Ik ben CAT Vergoedbaar therapeut. De CAT jaarlicentie houdt in dat ik:
-ingeschreven ben bij stichting CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten)
-volledig voldoet aan de WKKGZ
-een erkend orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut ben

Belangrijk: Neem zelf contact op met je eigen zorgverzekering om te controleren of consulten door aangesloten CAT Vergoedbaar therapeuten (gedeeltelijk) worden vergoed. Dit kan per jaar verschillen! Zie ook de link bij contact.

let op: heb je gezondheidsklachten of gebruik je medicatie? Breng altijd je huisarts of  behandelend specialist op de hoogte dat je met voeding je gezondheid wilt verbeteren.


Samenwerking

Praktijk Stralend aan Zee werkt nauw samen met verschillende ervaren therapeuten in de regio, ieder met zijn of haar unieke vakgebied.
Goede resultaten zie ik bij de samenwerking met de praktijk voor integrale geneeswijzen in Bennebroek. Praktijkeigenaar Franklin W. Haalebos is osteopaat en acupuncturist (Chinees en Japans). Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in:
-orthomoleculaire geneeswijzen
-bioresonantie
-Levend Bloed Analyse
-pijnbestrijding  door middel van acupunctuur bij acute en chronische pijn.

Consulten kunnen in veel gevallen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar via je aanvullende verzekering. Informeer vooraf zelf bij je verzekeraar of deze consulten onder jouw verzekering vallen.

Praktijk voor integrale geneeswijzen
Amaryllislaan 2
2121 TG Bennebroek
06 - 29 07 39 89

Behandeling uitsluitend op afspraak.

De waarnemingsovereenkomst met Franklin W. Haalebos vind u hier.

Informatie over de dekking van zorgverzekeraars vind je op www.catvergoedbaar.nl

Disclaimer: alleen individuele ten curatieve therapie komt in aanmerking voor vergoeding en wordt erkend door de beroeps organisatie.

Prestatiecodes:
24000 Orthomoleculaire therapie
24005 Natuurgeneeskundige therapie

Ik val als therapeut onder de Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijkserkende en volledig onafhankelijke Wkkgz-geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie www.gatgeschillen.nl.

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: www.gatgeschillen.nl/beroepscode

Gat 2022   Cat vergoedbaar 2022