Go To Top

Stap 1: Intake en Anamnese

De eerste stap die we zetten is een uitgebreide intake en huidanalyse. De anamnese zorgt voor een beter beeld welke invloeden jouw huidprobleem veroorzaken. Met de hannah Skin Analyser kunnen we de conditie van je huid te bepalen. Een huidmeting wordt standaard vooraf iedere behandeling gedaan. We meten het vochtgehalte, vetgehalte en de pH-waarde van je huid. Ook kijken we naar poriegrootte, pigmentvlekjes en afwijkingen in de huid. We bespreken je wensen en de mogelijkheden om je huid weer in balans te brengen.

Stap 2: Voeding en leefstijl

Voeding, leefstijl, beweging, je slaappatroon, stress, hormonen en medicijngebruik bepalen voor een groot gedeelte je vitaliteit en gezondheid en de conditie van je huid. Kleine, vaak tijdelijke aanpassingen in je leefstijl en voedingspatroon kunnen je vitaliteit verhogen en je huidproblemen sterk verminderen.

Stap 3: Bioresonantie, orthomoleculaire therapie en natuurgeneeswijzen

Soms zijn er aanwijzingen dat we wat dieper moeten ingaan op de voeding en leefstijl. Hiervoor kunnen we een natuurgeneeskundig consult inplannen. In dit consult kan ik als orthomoleculair epigenisch therapeut dieper de kern van het probleem onderzoeken. Ook kunnen we dan beslissen of er nog aanvullende tests gedaan moeten worden.
Voor een aantal onderzoeksmethoden maak ik gebruik van de expertise van de praktijk voor integrale geneeswijzen in Bennebroek. Consulten kunnen in veel gevallen in aanmerking komen voor (gedeeltelijk) vergoeding bij je zorgverzekeraar. Meer informatie vind je op de pagina Stapje verder - Bioresonantie, orthomoleculaire en natuurgeneeswijzen.

Stap 4: wat kun je zelf thuis doen

Een belangrijke stap in vitaliteit en huidverbetering ben jij zelf. Alles valt en staat met wat je zelf doet en bijvoorbeeld welke producten je thuis voor je huid gebruikt. In de praktijk werken wij met de hoogwaardige huidverbeterende producten van hannah en Juliette Armand. Producten voor thuisgebruik zijn op voorraad en kunnen worden aangeschaft. Praktijk Stralend aan Zee is ook een officieel verkooppunt van o.a. Vitakruid, de nederlandse producent van hoogwaardige voedingssupplementen. Deze producten onderscheiding zich op basis van prijs, dosering, opneembaarheid en werkzaamheid.

Stap 5: Behandeling van de huid in de praktijk

Als we alle stappen besproken hebben kijken we samen welke behandeling het beste bij jou en je huid past. Het belangrijkste is dat jouw wensen en de mogelijkheden samenkomen in een keuze waar jij je prettig bij voelt.

Let op!
Bij thuisgebruik van andere merken dan hannah of Juliette Armand en/of producten met Sodium Lauryl Sulfate (SLS) of Sodium Laureth Sulfate (SLES) kunnen wij niet instaan voor reacties van de huid en/of de effectiviteit van de behandeling. Meld altijd medicijngebruik en welke producten je thuis gebruikt.