Go To Top
Niemand is blij met een pukkel of puistje, of je er nu één hebt of veel meer. Het kan je behoorlijk onzeker maken, of je nu jong of al wat ouder bent.

Acne wordt veroorzaakt door een aantal factoren: overmatige talgproductie, verstoorde hormoonbalans en De Propioni-bacterie Acnes. Deze bacterie hebben wij allemaal op onze huid.

De verhoogde talgproductie is eigenlijk het grootste probleem bij acne. Een te sterke verhoorning zorgt ervoor dat al dat overvloedige talg niet goed naar buiten kan. Ook het thuisgebruik van verkeerde producten met ingredienten zoals Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES) kan dit probleem veroorzaken. Door de blokkade van de porie en het scheuren van de poriewand komt talg in gezond huidweefsel waar het als lichaamsvreemd wordt gezien. Hierdoor reageert je lichaam met een ontstekingsreactie en heeft de Propioni-bacterie vrij spel. Als dit niet goed behandeld wordt kunnen er ernstige ontstekingen, littekens en pigmentvlekjes ontstaan. Door regelmatige behandelingen of een kuur en het thuisgebruik van de hannah of Juliette Armand producten kan de huid weer rustiger worden.

Vaak blijkt de acne te verergeren door bepaalde voeding en ligt het probleem in de darmen. Tijdens een natuurgeneeskundig of orthomoleculair consult kunnen we dieper hierop in gaan. Er zijn diverse aanvullende tests, zoals een ontlastingsonderzoek om helderheid te geven in wat en welke voeding je klachten verergeren.